Inpandige geluidscabine

Een inpandige geluidscabine kan worden gebruikt in bedrijfsruimtes waar behoefte is aan een geluidsdichte ruimte. Dit kan bijvoorbeeld in productieruimte waar inpandig een kantoor wordt gemaakt of als industriële geluidscabine.

Ook kan de cabine dienen als repetitieruimte voor een muzikant die in een loods zijn repetitieruimte wil bouwen, zonder daarbij geluidsoverlast voor omwonenden of andere gebruikers van de loods te maken.  Een inpandige geluidsdichte kamer wordt vaak gebouwd als alternatief voor nieuwbouw.

BINNENKORT EVEN BELLEN?

Verschillende Geluidscabine’s

Inpandige geluidsdichte cabines kunnen worden gemaakt in verschillende uitvoeringen. Hierbij maken we onderscheid tussen verschillende types met verschillende wanddiktes van 50mm, 80 mm en 100mm. Daarnaast hebben we ook een inpandige geluidscabine met dubbele wanden. Deze constructie werkt als het ware als een ‘doos in doos principe’. De dubbele geluidscabine is uitermate geschikt voor ruimtes waarbij een hoge geluidsreductie vereist is.

Maten inpandige geluidscabine’s

De kleinste inpandige geluidsdichte cabine is de BASIC, 50 mm studio met de volgende afmetingen:

Inwendige afmetingen:     1150 x 1150 x 1910 mm
Uitwendige afmetingen:   1265 x 1265 x 2000 mm

De grootste standaardtype geluidsdichte cabine is de EXCELLENT met de volgende afmetingen:

Inwendige afmetingen:     4000 x 3700 x 2235 mm
Uitwendige afmetingen:   4420 x 4110 x 2505 mm

Zie hier alle mogelijke afmetingen van de verschillende types:

Afmetingen Geluidsstudio basis
Afmetingen Geluidsstudio Pro
Afmetingen Geluidsstudio Excellent

Afwijkende afmetingen

Alle bovenstaande types en afmetingen kunnen ook met afwijkende maten geleverd worden. Om aan uw exacte eisen en wensen te voldoen kunnen we altijd een afspraak in plannen.

Standaard uitvoering

De inpandige geluidscabines worden samengesteld uit diverse panelen, welke onderling uitwisselbaar zijn.  De inpandige geluidsdichte kamers worden standaard uitgevoerd met:

  • Ventilatie; de geluidsdichte kamer wordt voorzien van ventilatie panelen en luchtschachten zodat verbruikte lucht kan worden afgevoerd en verse lucht binnenkomt.
  • De deur wordt standaard van een venster met veiligheidsglas voorzien
  • Een kabeltule voor de doorvoer van dunnere stroomkabels
  • Verschillende ophangpunten voor het ophangen van lichte producten
  • Bij de geluiddichte cabine wordt standaard tape en bevestigingsmaterialen geleverd.

Uitbreidingsmogelijkheden

De standaard inpandige geluidscabines kunnen worden uitgebreid met o.a. vensterpanelen, slot inbouw, ventilatie, vloeren, kabeldoorvoer en verlichting. Voor meer informatie over de uitbreidingsmogelijkheden zie: Geluidsstudio Opties